Despre noi 2018-01-17T07:42:50+00:00

Habermann Markt – shopping & relax

Amenajarea spațiului va oferi noi zone pietonale, adaptabile, care vor putea găzdui diferite evenimente (spectacole, târguri, spațiu pentru desfășurarea unor activități sportive), vor funcționa ca spații cu funcțiuni comerciale, de interes turistic, zone de socializare și de legătură între spații urbane neconectate din punct de vedere pietonal (Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul Național „Radu Stanca”, monumentele istorice prezente în zonă).

Habermann Markt poate găzdui și poate fi locul ideal pentru organizare evenimente , spectacole, concerte, sau târguri tematice.

Amplasament – Încadrarea în zonă:

Amplasamentul este situat în Zona ultracentrală (Zona 0 de interes) a Municipiului Sibiu, în apropiata vecinătate a perimetrului de protecție a valorilor istorice și arhitectural urbanistice, fiind delimitat după cum urmează:

▪ La sud: strada Dobrun
▪ La est: strada Berăriei
▪ La nord: Piața Teatrului
▪ La vest: imobile în proprietate privată a persoanelor fizice sau juridice

Zona este situată în partea sudică a centrului vechi al Sibiului, și reprezintă o zonă cu un potențial ridicat din punct de vedere urbanistic, și o poziție favorabilă pentru realizarea unor investiții urbanistice. Aceasta este încadrată în regulamentul de urbanism ca și Categoria de folosință – Destinație comercială.

În această zonă a fost construită în 1888 clădirea fostei manutanțe a armatei, mai târziu, Brutăria pe Aburi, care se învecinează cu terenurile de pe străzile Berăriei nr. 4 și Radu Stanca nr. 1.

Terenul strada Berăriei nr.4 ocupă aceeași parcelă pe care a fost construită în a doua jumătate a sec. XIX fosta Berărie Habermann.

CERE OFERTA